Zomerconcert Koorschool Drenthe en Adorate Dominum, 16 juni 2023

Op vrijdag 16 juni geven Koorschool Drenthe en gemengd koor Adorate Dominum een concert in De Kandelaar in Assen.

Het programma van deze avond bevat zeer mooie muziekstukken. Zo brengt de Koorschool werken ten gehore van o.a. Händel en Bach en de vrolijke muziek van Purcell waarin de liefde voor het zingen doorklinkt. Adorate Dominum zal dit keer vooral nieuwere kerkmuziek zingen uit Nederland en Engeland: muziek van o.a. Rouwkema, De Klerk, Dirk Zwart, Rutter en Harris.

Aan dit concert zullen ook de jongste kinderen van het opleidingskoor van Koorschool Drenthe een bijdrage leveren. Een prachtige (eerste) podiumervaring voor enkele jonge zangers! Daarnaast zullen ervaren (jongens)sopranen solostukken laten horen. Koorschool Drenthe staat onder leiding van Arian van der Mark.

Adorate Dominum staat onder leiding van Wietse Meinardi. Het koor bestaat uit zo’n 25 zangers en put uit de volle breedte van de kerkmuziek van 1600 – tot heden, elk concert worden andere accenten gezet. Bij enkele werken kan het publiek ook meezingen. De koren zingen ook twee werken samen.

De muzikale begeleiding op orgel en piano is in handen van Peter van der Zwaag.

Het concert vindt plaats aan de Oude Molenstraat 20 en begint om 20.00 uur. Entree € 15,- p.p. (kinderen t/m 17 jaar gratis). Let op, er is geen pin, dus contant betalen of via de QR code. Na afloop van het concert is er nog ruimte om elkaar te ontmoeten en na te praten (koffie/thee tegen geringe vergoeding).

Meer informatie over de beide koren: www.koorschooldrenthe.nl en www.adoratedominum.nl