Look at the world, 1 juni 2019

Look at the world – Zomerconcert met samenzang

Op zaterdag 1 juni, de zaterdag na hemelvaart, laat het koor Adorate Dominum weer van zich horen.

Het koor heeft in voorjaar gewerkt aan muziek van Bach, eigentijdse Psalmbewerkingen van o.a. Dirk Zwart en Albert de Kerk, en ook welluidende kerkmuziek van John Rutter. Deze muziek zal klinken op het concert en wordt afgewisseld door muziek voor fluit en piano en orgel door Berta van der Kolk en Wietse Meinardi, waaronder delen uit de prachtige Suite Antique van John Rutter.

Ook kan het publiek meezingen, samen en in afwisseling met het koor in liedbewerkingen van o.a. Wietse Meinardi. Op weg naar Pinksteren klinken er alvast enkele Pinksterliederen.

Het koor wordt begeleid op orgel en piano door Jaap de Kok, die ook solistisch zal optreden

Afgelopen november gaf het koor voor het eerst een optreden onder leiding van de nieuwe dirigent Wietse Meinardi met een vergelijkbare opzet waarbij koor en samenzang elkaar afwisselen. Dat bleek een geslaagde formule die het koor vaker wil herhalen.

Adorate Dominum is een koor dat gevormd wordt door mensen die graag goede kerkmuziek zingen en dat in concertvorm uitvoeren. Het koor kent een rijke traditie, maar werkt ook steeds aan vernieuwing. 

Iedereen met een goede stem en enig muzikaal gevoel mag mee doen. Noten kunnen lezen is niet nodig, maar wel handig. Het koor heeft ambitie en probeert steeds grenzen te verleggen, waarbij het plezier in het zingen niet vergeten wordt.  

Het repertoire omvat kerkmuziek uit alle klassieke stijlperiodes van 1600 tot nu. Momenteel wordt het repertoire vernieuwd met meer hedendaagse muziek.

Het concert duurt ongeveer 75 minuten. De toegang is gratis, maar er is wel een deurcollecte waarbij een royale bijdrage gevraagd wordt.