Psalmen Concert 12 november 2022

Het koor Adorate Dominum o.l.v. Wietse Meinardi geeft op 12 november 2022 een concert met composities  die alle gebaseerd op teksten van Psalmen. Er klinkt muziek van 1600 tot nu in veel verschillende stijlen. Veel componisten hebben zich in de loop der eeuwen laten inspireren door de teksten van Psalmen.

Op programma staat o.a. werken van Claude Goudimel, Heinrich Schütz, Hans Leo Hassler, Johan Sebastian Bach, César Franck, maar ook moderne muziek van Colin Mawby, Dirk Zwart, Wietse Meinardi en Jeljer Vlieg en nog meer.

Aan het concert werken Peter van der Zwaag en ook een koperkwintet mee.
De werken van Schütz, Mawby, Vlieg en Meinardi zijn geschreven voor koor, orgel en koper.

Peter van der Zwaag (*1986) studeerde orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en behaalde in 2015 zijn diploma Master of Music. Daarnaast studeerde hij bijvak klavecimbel bij Johan Hofmann. Hij won diverse prijzen op verschillende concoursen, waaronder de tweemaal de eerste prijs op het Internationale Orgelconcours Jan Pieterszoon Sweelinck (2017 en 2019). Hij volgde masterclasses bij o.a. Luigi Ferdinando Tagliavini, Lorenzo Ghielmi, Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Guy Bovet en Ben van Oosten. Hij heeft een breed repertoire, met een bijzondere interesse voor 16e– en 17e-eeuwse muziek.
Peter is organist van de Salviuskerk in Dronrijp en daarmee de vaste bespeler van het Bader-orgel (1657), het oudste in de provincie Friesland. Hij is artistiek adviseur van de stichting ‘Organum Frisicum’ en hoofdredacteur van de ‘Friese Orgelkrant’. Daarnaast is Peter eigenaar van de muziekhandel en -uitgeverij ‘Boeijenga Music’ te Leeuwarden.
Aan de Rijksuniversiteit te Groningen heeft hij tevens een studie Rechtsgeleerdheid gevolgd.

Het belooft een heel afwisselende concert te worden.