Dirigent

Wietse Meinardi studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Groningen en Arnhem met als bijvak piano. Docenten waren o.a. Johan Beeftink, Theo Jellema en Bert Matter (improvisatie). In 1990 en 1991 behaalde hij diploma’s voor orgel en kerkmuziek. Later studeerde hij enkele jaren verder bij Cor Ardesch.
Koordirectie-lessen kreeg hij in zijn kerkmuziekopleiding. Ook volgde hij in 1989 de Kurt Thomas koordirectiecursus in Den Haag.

Van 1988-2002 dirigeerde hij 5 koren. Het eerste koor was het Gereformeerd Gemengd Koor Assen. Sinds 2018 staat hij opnieuw voor dit koor, dat nu Adorate Dominum heet.

Hij geeft orgel-soloconcerten in Nederland en in Duitsland en is ook geregeld te horen als begeleider van koren en solisten. In 2008 verscheen een solo-CD Postludium.
Wietse speelde orgel in het muziektheaterprogramma Geachte Heer Bach.
Hij is contino-organist van de Asser Bach Cantategroep en bespeelde het drukwindharmonium in diverse concerten.

Wietse is hoofdorganist van de Adventskerk in Assen en daar ook vaste organist bij de bekende serie Musica Pro Deo. Daarnaast is hij organist van De Bron in Assen. Hij heeft een omvangrijke lespraktijk in Assen voor orgel- en pianolessen onder de naam Muziekschool Wietse Meinardi. Hij is ook actief als orgeladviseur, waartoe hij een opleiding in Heidelberg en Ludwigsburg (D) volgde. Zijn website: www.wietsemeinardi.nl.